Nyheder

Kopivarer strømmer til Danmark

Falske Gucci-tasker og Rolex-ure strøm-mer ind over landets grænser i et hid-til uset omfang. Alene i årets første tre måneder har Skat beslaglagt kopiva-rer for 36 mio. kr. I hele 2009 blev der konfiskeret varer til en værdi af 45 mio. kr., skriver Berlingske Tidende.

"Mens det før i tiden var enkelte bag-mænd, der tog store kopipartier hjem og forhandlede dem herhjemme, gør bag-mændene i dag mere i at forhandle ved hjælp af en internetside ude fra Østen," siger Lars Kryger Nielsen, specialkonsulent i Skat København.

"Importen splittes op i mindre forsendelser, og det kræver, at vi åbner flere pakker for at kunne tage de her kopivarer. Det er blevet sværere for os at stoppe varerne. Og det giver bagmændene en stor fordel, siger Lars Kryger Nielsen.