Danmark jagter ulovlige kosttilskud

Ulovlige kosttilskud skal ikke kunne sælges i Danmark af virksomheder fra andre EU-lande, mener fødevareminister Henrik Høegh (V), som har rejst sagen i EU.

Danskerne får tilbudt ulovlige kosttilskud på dansksprogede hjemmesider af virksomheder fra andre EU-lande, som ikke følger dansk fødevarelovgivning. Det skal stoppes, mener fødevareminister Henrik Høegh (V), som har rejst sagen i EU's stående komité SCoFCAH.

- Forbrugerne skal ikke udsættes for vildledende markedsføring, når de handler kosttilskud på internettet. Hvis markedsføringen af produkterne, som sælges via internettet, er vildledende, skal det være nemmere at få standset markedsføringen og advare forbrugerne om produkterne, siger han i en skriftlig kommentar.

Henrik Høegh og Folketingets partier har afsat 3,2 millioner kroner til at styrke kontrollen med kosttilskud i det nye fødevareforlig.

- Fødevarestyrelsen vil bruge flere ressourcer til at finde frem til udenlandske hjemmesider, der markedsfører ulovlige produkter til danske forbrugere. Derudover bliver oplysningen styrket, så forbrugerne i højere grad også selv kan forholde sig kritisk til markedsføringen af kosttilskud, siger Henrik Høegh, som mandag er til rådsmøde i Bruxelles.

/ritzau/