Nyheder

Borgmester samler argumenter for hvalen

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), opruster nu med nye argumenter i kampen om at få hvalen permanent til Vejle.

I de seneste dage er det strømmet ind med opringninger og breve fra borgere og organisationer, der giver gode råd om, hvordan københavnerne fra Zoologisk Museum kan overbevises:

- Jeg har fået så mange henvendelser, at man tror, det er løgn. De kommer fra folk, der har gode råd til, hvad vi skal gøre, og hvor der er lignende tilfælde i Danmark, siger Arne Sigtenbjerggaard.

De argumenter vil han tage med, når han mandag mødes med direktøren for Zoologisk Museum, Morten Meldgaard.

- Vi har været i rigtig god dialog med Zoologisk Museum. Nu må vi lytte til, hvad der er af muligheder, og så må de lytte til vores argumenter. Vi vil slå på, at der både i Nymindegab og Svendborg ligger sådan nogle hvaler, så det er ikke usædvanligt, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Men Zoologisk Museum har ikke tænkt sig at give hvalen fra sig. Som del af Nationalmuseet har Zoologisk Museum nemlig ansvaret for at sikre, at hvalen er tilgængelig til forskningsmæssige og formidlingsmæssige formål, lyder det fra København.

Det er dog ikke nok til at slå Vejles borgmester ud af kurs. Hvalen skal først rensens i København, så der er god tid til at finde en løsning, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Han har endnu ikke konkrete bud på, hvor skelettet af den 17,2 meter lange hval skal hænge i Vejle.