Nyheder

Finhvalen er muligvis ikke døende

Muligvis er den grundstødte finhval i Vejle Fjord slet ikke døende, men har trængt til et pust, så den fik kræfter til at komme væk igen.

Det vurderer vildtkonsulent Peter Bjerremand fra Skov- og Naturstyrelsen, som har været med til at følge hvalen, siden den onsdag gik på grund ud for Vejle.

Tidligt fredag aften vendte det store dyr kroppen, kom fri og svømmede væk.

"Lad os nyde det, så længe det varer, selv om jeg stadigvæk har mine bange anelser, fordi hvalen tilsyneladende svømmer den forkerte vej, længere ind i fjorden," siger Peter Bjerremand til Ritzau.

Han mener, at den stærke vestenvind driver hvalen i den retning.

"Men det kan tænkes, at hvalen ud fra strømmen selv kan fornemme, at den skal i en anden retning for at komme væk fra kysten og ud på dybere vand, vurderer konsulenten.

Han var fredag aften bekendt med, at brandvæsnet ville forsøge at vende hvalen for at få den til at svømme i retning sejlrenden, hvor vandet er dybere.

"For mig lyder det som en vanskelig øvelse. Et dyr i den størrelse er i stand til at vælte en endog meget stor båd, men jeg er sikker på, at brandvæsnets folk gør sig alle relevante overvejelser, før de går i gang med opgaven, slutter Peter Bjerremand.