Nyheder

Strandet finhval har fået kramper

Finhvalen, der har ligget strandet i Vejle Fjord i over et døgn, har nu fået kramper. Det kan betyde, at den er ved at dø, siger biolog ved Danmarks Akvarium, Anders Kofoed til TV 2:

"Kramperne kan skyldes, at den er ved at gå i chok. Det kan skyldes, at den har fået skader på de indre organer - det kan skyldes helt utrolig mange ting, men det er i hvert fald ikke noget særlig godt tegn," siger han.

Han mener ikke længere, at der er nogen chance for, at hvalen overlever.

"Forhåbentlig - må jeg næsten sige - så er den ved at dø. Det ville være det bedste, hvis det skete snart. Det ville være dejligt, hvis det ikke tog lang tid for den at dø, selv om det lyder barskt at sige," siger Anders Kofoed.

Kræfterne ser ud til at være sluppet op

Der er lige nu lavvande i Vejle Fjord, og det vil der være indtil klokken cirka 12, hvor vandet igen vil begynde at stige.

Det betyder, at den over 30 ton tunge hval må bære en del af sin egen vægt med bugen, men derved kan den mase sin egne organer.

Hvalen strandede i Vejle Fjord i går - den kom fri et kort øjeblik, men strandede igen længere inde i fjorden. Det var eksperternes håb, at højvandet i nat ville få hvalen til at kæmpe sig fri, men det ser ud til, at kræfterne er sluppet op.