Finhvalen basker stadig med halen

Finhvalen, der siden i går har været strandet i Vejle Fjord, lever stadig - den basker med halen og trækker vejret endnu. Men det ser ikke godt ud for hvalens overlevelseschancer, for vandet trækker sig nemlig nu tilbage.

"Vi synes, vi kunne se, at den havde bevæget sig lidt, så vi forsøgte at stresse den til at svømme udad. Når den trækker vejret - eller gisper - så løfter den sig op på vandet, men falder ligesom ned igen i et hul. Det ser altså ud, som om den sidder fast," siger gruppefører for hjemmeværnet, Anette Krogh, til TV 2.

Hjemmeværnet har overvåget den 15 meter lange finhval hele natten. Indenfor de næste par timer vil man tage stilling til, hvad der skal ske med hvalen.

Hvis finhvalen dør bliver den transporteret til Zoologisk Museum i København til obduktion.

Mand kravlede på hvalen

Finhvalen tiltrak hele dagen i går hundredvis af nysgerrige mennesker, men ikke alle nøjedes med at kigge på et af verdens største dyr nogensinde.

I går svømmede en polsk mand således ud til hvalen og badede ved siden af den. Manden pjaskede vand på hvalen og kravlede op på den.

Til TV 2 sagde manden, Lucas Bielski, at han prøvede at redde den - men han har nok snarere stresset den endnu mere, siger hvalekspert:

"Det bidrager jo nok en lille kende til det stressniveau, som den i forvejen, den er i," siger Carl Christian Kinze.

Her til morgen er flere allerede mødt op ved vandbredden for at følge hvalen.

Hvad mener du om manden, der kravlede rundt på finhvalen i går aftes? Din og andres kommentarer vil blive vist nederst i artiklen under den sorte boks.