Ekspert: Hval kan ikke trækkes fri

Video: Tilskuere ved bredden i Vejle har flere forslag til, hvordan man kan hjælpe hvalen fri:

Mange ville ønske, at de på nogen måde kunne hjælpe den 15 meter lange finhval, der lige nu ligger strandet i Vejle Fjord og som sandsynligvis vil dø. Hvalens eneste mulighed er at komme fri af egen hjælp, for det er nemlig ikke muligt at trække den fri, siger hvalekspert:

"Det er godt nok kun en lille finhval, men hvis den er de 15 meter, den er målt til, så taler vi stadig om en vægt på over 30 ton. Det er en enorm dødvægt - selv om den stadig er i live - der er uhåndterbar," siger Carl Christian Kinze til TV 2.

Samtidig ville hvalen ikke overleve at blive trukket fri, siger han:

"Man ville påføre hvalen så megen ekstra smerte og ødelægge så mange livsvigtige oranger, som halens muskulatur, at det ville være en dødsdom."