Polak var oppe at sidde på finhval

Den strandede finhval i Vejle Fjord har dagen igennem tiltrukket massevis af nysgerrige mennesker.

Men ikke alle nøjedes med at kigge. Først på aftenen svømmede en mand ud til hvalen og badede ved siden af den. Manden pjaskede vand på det 30 tons tunge dyr og kravlede op på det. TV 2 Nyhedernes reporter Lasse Hørbye talte med manden, da han kom tilbage.

"Jeg prøvede at redde den, men jeg kunne intet gøre," sagde Lucas Bielski, der viste sig at være en polsk turist på ferie i Danmark.

Det kan være livsfarligt

Hvorledes det skulle hjælpe hvalen, at polakken kravlede op på den, er uvist.

"Efter hvad jeg har fået oplyst, var han oppe på at sidde på ryggen af hvalen," fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jesper Duus til nyhederne.tv2.dk.

Manden blev efterfølgende formanet om ikke at gøre det igen.

"For at kunne sigte ham efter dyreværnsloven, skal dyret have lidt overlast, og det kan godt blive lidt svært at bevise, men det kan godt have stresset hvalen, at han var oppe på den," siger Jesper Duus.

Det kan være livsfarligt at nærme sig det tunge dyr, og Politihjemmeværnet har nu sat en båd i vandet for at holde folk væk. Politiet har også sørget for at oprette en afspærring på stranden, hvor de nysgerrige bliver advaret om at holde sig på land.