Nyheder

Æggekastere sure over Medinas navn

Når man viser bar hud og bevæger sig som en stripper, så skal man ikke bru-ge navnet på en muslimsk helligdom som kunstnernavn.

tip

Ved du noget om sagen?

Send TV 2 et tip på: tip[snabela]tv2.dk

Eller på sms: Skriv TIP som tekst, efterfulgt af dit tip, og send din sms til 1234

Sådan er tankegangen blandt de unge, der i weekenden kastede æg mod sanger-inden Medina, da hun optrådte i Ishøj Byhave, skriver B.T.

Avisen har talt med unge 2. generati-onsindvandrere fra Ishøj, som fortæl-ler, at der ligger reli-giøse grunde bag angrebet. Det hænger sammen med, at sangerinden bruger samme navn som den hellige by Medina.

"Når hun har et navn, der er så betydningsfuldt for islam, og laver en video, hvor hun viser røv til publikum, så viser hun religionen lort," siger en 16-årig anonym dreng, som B.T. har talt med.

Villige til at kaste sten efter Medina

Drengen var ikke selv med ved koncerten. Men han og en kammerat siger til avisen, at de selv er villige til at kaste æg - og sågar sten - efter sangerinden.

En scenearbejder ved koncerten fortæller til avisen, at en ung muslim henvendte sig til ham under koncerten. Den unge sagde, at Medina skulle skifte navn, netop på grund af den hellige by.

Ganske almindeligt navn i Chile

Medina selv, der under koncerten gav æggekasterne en god gammeldags skideballe vil ikke kommentere sagen. Hun græd efter at have spillet og er dybt rystet.

Hendes manager fortæller, at sangerinden, der rigtigt hedder Andrea Fuentealba Valbak, har valgt navn af grunde, der intet har med religion at gøre.

"I øvrigt er Medina et ganske normalt navn i Chile, hvor hendes far oprindeligt stammer fra," siger manager Martin Buhl.

Byen Al Medina i Saudi Arabien er hellig for alverdens muslimer. Her ligger profeten Muhammed begravet. Byen er i Islam den næsthelligste efter profetens fødeby, Mekka.