Nyheder

Thorning: VK og DF dolker vælgerne

Nok fastfryser den dugfriske spareplan ikke pensioner og SU, som regeringen ellers har foreslået. Men det gør ikke kritikken mildere fra S-formand, Helle Thorning-Schmidt, der særligt retter skytset mod, at planen halverer dagpengeperioden fra fire til to år.

"Man dolker helt almindelige lønmod-tagere i ryggen på denne måde. De får bare at vide, at de skal finde et job hurtigst muligt, selv om alle ved, at det er fuldstændig umuligt at finde et job inden for eksempelvis slagteri-branchen," lyder det fra Helle Thor-ning-Schmidt på TV 2 NEWS.

Hun kalder det desuden "meget usympatisk, at de arbejdsløse skal betale for regeringens skattelettelser".

"Jeg kan næsten ikke finde ord for, at de arbejdsløse først skal betale med deres job for en økonomisk krise samt bankernes kollaps. Dernæst får de at vide, at de også skal betale med deres dagpenge," siger hun.

Hun kalder hele planen for decideret "udansk".

Socialdemokraternes formand konstaterer, at - hun i modsætning til regeringen og DF - finder det usikkert, om ledigheden er toppet.

"Derfor kan man ikke finde et dårligere tidspunkt at lave disse dagpenge forringelser," siger S-formanden.