Nyheder

Per Ørum forlader De Konservative

På grund af politiske uoverensstemmel-ser træder Per Ørum Jørgensen ud af Det Konservative Folkeparti og fort-sætter som løsgænger i Folketinget. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Med Per Ørum Jørgensens afgang bliver VKO-flertallet brudt for første gang siden 2001, men han understreger, at hans brud med partiet ikke får parla-mentariske konsekvenser.

"Jeg støtter fortsat Lars Løkke Ras-mussen som statsminister og har ingen intentioner om at vælte den borgerlige regering, siger Per Ørum Jørgensen.

Uenighed om sygehuse

Beslutningen om at forlade De Konservative skyldes primært uenighed med den konservative ledelse om sygehusstrukturen i Vestjylland og den manglende vilje til at gennemføre reformer af velfærdssamfundet, siger Per Ørum Jørgensen.

K-politikeren valgte i februar at tage en pause fra politik og gå i alkoholbehandling, efter at han blev taget for spritkørsel.

"Jeg har flere muligheder"

Han har endnu ikke besluttet, hvordan hans politiske fremtid skal forme sig.

"Jeg har flere muligheder for at fortsætte mit politiske virke på Christiansborg og vil bruge de kommende uger til at vurdere, hvor jeg kan få den bedst mulige platform til at repræsentere Vestjylland og for at arbejde for de nødvendige reformer af det danske samfund," siger Per Ørum Jørgensen.

Ville ikke blive genopstillet i kreds

Ifølge nyhedsbureauet Newspaq havde Per Ørum Jørgensen imidlertid mistet sin opstillingskreds ved et møde i morgen aften i sin kreds - Holstebro-kredsen - hvis han ikke selv havde truffet beslutningen om at forlade De Konservative.

"Var han ikke gået selv, havde han oplevet den ydmygelse at blive pillet helt af opstillingslisten," fortæller en kilde i den konservative top.