Nyheder

"Per Ørum bør forlade Folketinget"

VIDEO: Per Ørum fortæller om sin beslutning om at blive løsgænger.

Det kommer som en stor overraskelse for De Konservative, at folketingsmed-lemmet Per Ørum Jørgensen melder sig ud af partiet, skriver politiken.dk.

Partiets gruppeformand, Henriette Kjær, er skuffet over den nu tidligere partifælle, der bliver løsgænger i Folketinget.

"Jeg er ærgerlig over, at en person, der er valgt ind på et konservativt mandat, vælger at forlade gruppen. Jeg mener, han bør forlade Folketinget, så hans suppleant kan komme ind," siger hun.

Har ikke snakket med partiledelsen

Indtil i dag har Per Ørum Jørgensen ikke delt sine problemer med den konservative politik med sin gruppeformand.

"Der har ikke været nogen dialog. Han har ikke talt så meget om det," siger Henriette Kjær.

I den pressemeddelelse, Per Ørum Jørgensen har sendt ud, angiver han politisk uenighed med den konservative ledelse om sygehusstrukturen i Vestjylland som årsag til sit farvel til De Konservative.

Kjær: Man skal ikke blive sur

Henriette Kjær mener ikke, det bør være nok til at få en folketingspolitiker til at forlade sit parti.

På trods af den tidligere partifælles kraftige reaktion kan Henriette Kjær ikke genkende Per Ørum Jørgensens utilfredshed med den konservative folketingsgruppes stilling i diskussionen om placering af sygehuse i Vestjylland.

"Vi har lyttet til regionerne og deres forslag til placering af sygehusene. Når vi har regionerne, er det mest rimelige, at vi følger deres indstilling. Det er det, man kalder demokrati. Man får ikke altid sin vilje. Men man skal ikke blive sur, man skal blive og kæmpe," siger Henriette Kjær.