Nyheder

Aamund efterlyser moderne familiesyn

Mens Danmarks homoseksuelle jubler over den nye lov, der giver bøsser og lesbiske i registret partnerskab ret til adoption, ærgrer regeringens støtter i Dansk Folkeparti sig.

- Der er tale om symbolpolitik og ligestillingsfundamentalisme, som jeg mener sker på bekostning af børnene. Det er ikke gennemtænkt, siger Martin Henriksen, der er Dansk Folkepartis socialordfører.

Malou Aamund er en af de fem fra Venstres folketingsgruppe, der gik mod partilinjen og sikrede flertal for det kontroversielle forslag.

- Det handler om barnets tarv for mig. Barnet har ret til kærlighed i opvæksten, og det kan der sagtens være hos to fædre eller to mødre, siger Malou Aamund, der efterlyser et mere nuanceret billede af, hvad en moderne familie er.

- Jeg synes, det er meget fordømmende at mene, at der kun kan eksistere kærlighed i en familie med en mor og en far - også over for de mange skilsmissebørn og enlige forældre, siger hun.

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Lars Barfoed (K) har sagt, at homoseksuelles ret til at søge om adoption ikke er regeringens politik.

- Det er helt uforståeligt, at borgerlige politikere påfører regeringen et nederlag. Jeg har ufatteligt svært ved at forstår, at medlemmer af et borgerligt parti, som traditionelt går ind for familieværdier, kan finde på at stemme for lovforslaget, siger Martin Henriksen.

Malou Aamund, der i begyndelsen af 2008 skiftede Ny Alliance ud med Venstre, står ved sin beslutning om at trodse partilinjen.

- Man må vælge sine kampe med omhu, og dette har været en vigtig kamp af principiel karakter for mig. De tidligere regler har været dybt diskriminerende, siger hun.

/ritzau/