Homo-par får lov til at adoptere

Nu kan homoseksuelle par, der lever i registreret partnerskab, adoptere på lige fod med heteroseksuelle.

Fem medlemmer af Venstres folketingsgruppe valgte således at bryde med partiet og VK-regeringen, da Folketinget i dag stemte for lovforslaget om at give de homoseksuelle ligestillingen.

Forslaget er blevet til på baggrund af et beslutningsforslag fremsat af Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

"Jeg er utrolig glad for, at vi nu er et skridt nærmere mod lige rettigheder mellem homoseksuelle og heteroseksuelle," siger Simon Emil Ammitzbøll.

"Homoseksuelle par kan blive lige så gode forældre som heteroseksuelle - at være en god forælder handler hverken om seksualitet, religion eller økonomi, men om at give kærlighed og vise omsorg for sine børn," siger han.

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Lars Barfoed (K) har ellers givet udtryk for, at adoption for homoseksuelle ikke er regeringens politik.

Men for et år siden tvang et flertal i Folketinget regeringen til at fremsætte forslaget.

Ligesom dengang leverede medlemmer af Venstres folketingsgruppe, som var fritstillede ved afstemningen, de afgørende stemmer:

Karsten Lauritzen, Sophie Løhde, Troels Christensen, Malou Aamund og Mads Rørvig gik således sammen med oppositionen og Fokus' Christian H. Hansen om at levere de afgørende stemmer, da der skulle stemmes i folketingssalen.