Nyheder

Pilot på testfly: Alt var normalt

Piloten Henrik Kornmaaler fortæller om den første testflyvning over danske luftrum.

For første gang i fem dage er der lettet et fly fra dansk jord. Det var et fly fra Cimber Sterling, der med en helt ren motor skulle lave en testflyvning over det danske luftrum for at se, hvor stort omfang askeskyen fra Island rent faktisk har i luftrummet over Danmark.

Og de syv piloter, der lettede fra Karup klokken lidt over 15 i dag, er nu landet igen, og det var en tilfreds pilot, TV 2 nyhederne mødte i Billund lufthavn.

"Det var rigtig vellykket set fra vores synspunkt. Vi har fløjet over Jylland og og Sjælland, og kan sige, at alt var normalt," siger Henrik Kornmaaler, der er pilot i Cimber Sterling.

De syv piloter ombord på testflyet har hverken observeret aske, unormale temperaturer i motoren eller problemer med styretøjet. Nu er det så op til teknikere at undersøge motorerne for at se, om de indeholder ødelæggende aske.