Nyheder

Følg strandet TV 2-journalist gennem Europa

TV 2-journalist Thøger Kirk har ligesom tusindvis af andre danskere været strandet i udlandet på grund af vulkanskyen fra Island. Han er efter en ferie i Brasilien nu på vej hjem med bus fra Barcelona. nyhederne.tv2.dk følger ham på hans vej gennem Europa.

Thøger Kirk rejste for en måned siden på ferie til Brasilien med sin ven Jacob Kirkegaard.

I lørdags var det brasilianske eventyr slut - og selv om de to venner havde hørt rygter i den brasilianske lufthavn, kunne ingen af dem forudse det kaos, der mødte dem, da de søndag morgen klokken ni landede i Madrid Lufthavn, hvor Thøger og Jacob skulle skifte fly for at komme hjem til Danmark.

"Der var flere hundrede meter lange køer i lufthavnen i Madrid - ingen vidste noget, ingen kunne fortælle os, hvad der skete, og vores flyselskab sagde, at det ikke var deres, men vores problem," fortæller Thøger Kirk.

"Der er landskampstemning i bussen"

Han mødte i Madrid en anden ven - AaB-håndboldspilleren Daniel Svensson, der også var strandet - og gennem en ven fik de et tip om busser, der kørte fra Barcelona til Kolding med strandede danskere.

Nu sidder de alle tre i bussen og er netop rullet ud fra busholdepladsen i Barcelona:

"Der var nærmest landskampstemning, da vi begyndte at rulle - folk klappede: Nu skal vi endelig hjem - flere har ventet i op til en uge nu. Der er en stemning af, at den islandske vulkan bare kan komme an," fortæller Thøger.

Det står i skarp kontrast til stemningen i Madrid Lufthavn:

"Folk prøvede at hjælpe hinanden, så godt de kunne, men der var en rigtig, rigtig dårlig stemning - og en masse rygter. Jeg så et kærestepar, der sad og græd."

"Daniel går nok glip af slutspil"

Thøger Kirk har betalt 2000 kroner for sin busbillet og ankommer forhåbentligt til Kolding sent i morgen aften. Derfra skal Thøger videre til København - han skal nemlig møde på arbejde torsdag morgen.

"Jacob skulle have været på arbejde i går - han er nyansat som ingeniør - og Daniel går nok glip af slutspilskampen nu. Jeg skulle også have været på arbejde i går på 19-udsendelsen på TV 2," fortæller Thøger.

www.nyhederne.tv2.dk er i løbende kontakt med Thøger, der også sender sms'er fra bussen.