Flyene vil lette på slaget 02:00

Både SAS og flyselskabet Cimber Sterling gør klar til at komme på vingerne i nat, når dele af det danske luftrum åbnes efter at have været lukket siden i torsdags.

SAS sender syv fly afsted, mens Cimber Sterling har 24 fly i venteposition. Det er dog ikke sikkert, at alle 24 fly kommer afsted - det afhænger af hvor flyselskabet får landingstilladelser.

"Vi arbejder benhårdt på at få de nødvendige tilladelser og satser på at sende fly til destinationer i det sydlige Europa, blandt andet Malaga, hvor vi har passagerer at hente hjem," siger Lars Bording, der er kommerciel direktør hos Cimber Sterling.

Til bangkok og Sydeuropa

Hos SAS sender de et fly til Bangkok, og seks fly tager til Sydeuropa.

"Vi sender vores Bangkok-flyver af sted, og den var fuldt booket. De andre seks er charterfly, der skal sydpå, og de er delvist fyldt op med chartergæster. Men de flyver også ud for at hente chartergæster hjem," siger pressechef SAS, Mikkel Thrane.

Håber at luftrummet forbliver åbent

Og hos både SAS og Cimber Sterling håber de at det danske luftrum fortsætter med at være åbent selv om det er en løbende vurdering fra Naviair.

"Vi afventer nye meldinger fra Naviair senere, men gør klar til at flyve fuldt trafikprogram onsdag. Vi er så heldige, at vi har alle vores 24 fly stående i Danmark, og de er gjort klar til flyvning," siger Lars Bording fra Cimber Sterling.