Nyheder

Det danske luftrum genåbnes i nat

Lufthavnene i København, Billund, Ros-kilde, Århus og Bornholm åbner kl. 2.00 i nat. Det meddeler Naviair, hvis prognoser viser, at asken er på retur.

Meldingen lyder dog, at der kan flyves frem til klokken 8.00 i morgen, men det betyder ikke nødvendigvis, at luft-rummet så lukkes igen, forklarer pres-sevagt hos Naviair Camilla Hegnsborg,

"Vi kan ikke sige, om det lukker i mor-gen tidlig. Vi henholder os til det, vi kan se, og det er, at askeskyen er væk, og så vurderer vi løbende situationen," siger hun.

Den næste prognose ventes kl. 21.00 i aften.

Intet at gøre med testflyvningen

Naviair kommer med tre daglige vurderinger, der tager udgangspunkt i de optegnelser, der er af askeskyen.

Åbningen af det meste af det danske luftrum har altså intet at gøre med den testflyvning, som Cimber Sterling har gennemført i det danske luftrum tidligere i dag.

"Skyen bevæger sig, hvor den bevæger sig hen, og det er det, vi analyserer ud fra, og det har intet at gøre med testflyvningen," siger Camilla Hegnsborg.

Det danske luftrum er lige nu delt af en linje fra Mors til Randers, hvor der syd for må flyves, oplyser Naviair.

Kontakt lufthavnen hvis du skal ud at flyve

Tidligere på dagen kom TV 2 VEJRET med samme melding, som der nu kommer fra Naviair.

"Den nye prognose med hensyn til askekoncentrationen viser, at klokken to i nat vil Danmark stort set være fri af asken. Det er kun lige nordenfjords (Vendsyssel, red.), at der stadig kan være en for høj koncentration," siger meteorolog Jens Ringgård Christiansen.

Skal man ud at flyve, skal man kontakte sit flyselskab for at få flere informationer. Københavns Lufthavn åbner for check in fra klokken 22.

SAS sender syv fly på vingerne så snart luftrummet åbner. Et fly går til Bangkok - seks fly med chartergæster sydpå, oplyser SAS-pressechef Mikkel Thrane.

Dansk luftrum har været lukket siden torsdag den 15. april på grund af vulkanskyen fra et vulkanudbrud på Island.