Nyheder

Strandede danskere ringer hjem

Tusindvis af strandede feriegæster og forretningsfolk ringede i weekenden hjem til deres familie og venner fra udlandet.

Det betød at TDC lørdag oplevede en stigning i opkald fra udlandet på hele 122 procent, sammenlignet med weekenden før.

Pressemedarbejder i TDC Per M.E. Christiansen vurderer, at weekendens tårnhøje stigning i opkald fra udlandet kan skyldes de mange danskere, der er fanget i udenlandske lufthavne.

"Det er en sandsynlig antagelse, at det er fordi folk er fanget i lufthavne rundt omkring i verden og derfor ringer hjem til familien og vennerne," siger Per M.E. Christiansen.

Sms'erne steg også

Fredag og lørdag steg antallet af opkald fra udlandet til Danmark med henholdsvis 69 og 122 procent i forhold til weekenden før.

Danskernes sms-beskeder fra udlandet steg desuden med 36 procent fredag, mens tallet var 45 procent højere lørdag.

Per M.E. Christiansen forklarer også stigningen med, at mange forretningsfolk, der arbejder i udlandet, normalt kommer hjem i weekenden og derfor giver deres familier besked, hvis de ikke når frem.

"Da mange forretningsfolk er strandet rundt omkring i verdens lufthavne, er trafikken i taletid forholdsvis højere i weekenden, end den er på en hverdag, hvor de alligevel normalt ville være væk fra familien," siger Per M.E. Christiansen.

Tallene for TDC's mobiltrafik, viser også, at opkald fra Danmark og til udlandet oplevede en markant fremgang i weekenden.

Fredag ringede folk til udlandet 83 procent mere end ugen før, mens samtalerne blev hyppigere lørdag, hvor danskerne ringede 109 procent mere til udlandet.