Nyheder

SAS sætter busser ind til Oslo

To SAS-fly fra USA lander mandag morgen i Oslo i stedet for i København. Passagererne transporteres derefter til København i busser.

Fire SAS-fly afgår som planlagt sent søndag dansk tid fra USA imod Skandinavien, men der er justeret på ankomstdestinationerne på grund af asken fra den islandske vulkan.

I Norge er Gardemoen-lufthavnen genåbnet, og to af SAS-flyene, der skulle til København, flyver i stedet til Oslo. Det er et fly fra New York og et fra Washington, oplyser Mikkel Thrane, kommunikationschef i SAS.

Men passagererne skal nok komme til København, det tager bare lidt længere tid.

Natten til mandag - kl. 01.00 - kører busser fra Københavns Lufthavn til Oslo med passagerer, der skal med SAS til USA mandag fra København. Disse fly afgår i stedet fra Oslo.

Busserne tager så passagererne fra Washington-flyet og New York-flyet, der lander i den norske hovedstad mandag morgen, med tilbage til København.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT skal to andre SAS-fly efter planen lande i Arlanda ved Stockholm.

De kommer fra New York og Chicago, men det er endnu ikke klart, om Arlanda er åben, når flyene når til Sverige. Er lufthavnen lukket, skal disse to fly også til Oslo.

/ritzau/