Nyheder

Luftrum lukket til kl. 14 søndag

Det danske luftrum vil tidligst åbne igen søndag morgen klokken 14. Det oplyser Naviair, der står for kontrollen med det danske luftrum.

Askeskyen fra den islandske vulkan har holdt danske fly på jorden siden torsdag klokken 11. Alene lørdag og søndag ventes lukningen at påvirke 100.000 rejsende i Københavns Lufthavn.

Ud over det danske luftrum er en stor del af det europæiske luftrum også lukket ned. Blandt andet er det britiske luftrum også lukket.

Alle SAS-flyvninger aflyst indtil mandag

Det skandinaviske flyselskab SAS har lørdag eftermiddag valgt at aflyse alle selskabets fly frem til mandag morgen. Så heller ikke selvom luftrummet bliver åbnet søndag kommer der SAS-fly på vingerne.

Ifølge kommunikationschef i SAS, Mikkel Thrane, er der ikke andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed:

"Vi kan desværre ikke gøre andet end at sørge for, at vores passagerer, der er strandet rundt omkring, har det godt. Ellers kan vi hele tiden overvåge situationen og sikre, at vi er klar, når vi kan lette igen," siger han til Ritzau.

Mikkel Thrane oplyser, at man endnu ikke har overblik over, hvilke økonomiske konsekvenser, de mange aflysninger får for selskabet.