Nyheder

"Det er en helt ekstrem situation"

"Det er en helt ekstrem situation. Vi har ikke oplevet noget lignende siden åbningen i 1929. Der er ikke noget, der kan komme op på siden af det her," siger Henrik Jørgensen, kommunikations-direktør i Københavns Lufthavn om den islandske askesky, der har lagt sig over Danmark og store dele af Europa.

Over 100.000 flypassagerer i Danmark er berørt på bare to dage.

Luftrummet over Danmark er blevet forbudt område for fly indtil klokken to lørdag nat, oplyser Naviair, der overvåger luftrummet for staten.

"På baggrund af prognoser har vi nu lukket luftrummet indtil klokken to lørdag nat," siger pressevagt hos Naviair Camilla Hegnsborg.

At flyene slet ikke kommer på vingerne, betyder, at mange danskere ikke kommer af sted på deres ferie eller forretningsrejse. Ifølge Henrik Jørgensen drejer det sig om 60.000-70.000 mennesker, hvor onsdagens tal var 40.000-50.000.