Beretninger fra strandede danskere

Tusindvis af danskere sidder strandet rundt om i alverdens lufthavne, fordi vulkanaske fra Island har lukket det meste af det europæiske luftrum.

TV 2 NYHEDERNE har modtaget en lang række beretninger fra danskere, der fortæller deres historie om at være strandet:

Hej TV2

Jeg er på forretningsrejse i Lissabon - og skulle være rejst hjem i dag.

Så jeg savner min kone og 5 børn. Værst er usikkerheden om, hvornår det bliver muligt at rejse hjem.

En forsinkelse er til at klare, hvis man ved hvornår man alternativt kan komme hjem.

Men som de danske hjemmesider omtaler situationen - så ser det ud til at jeg skal overveje toget - eller glæde mig over hjulene på min kuffert og begynde at gå.

Godt at jeg lige har kunne se Mogensen & Kristiansen online.

Venlig hilsen Svend Erik Bruhn

Hej

Min datter skulle torsdag hjem fra Frankrig. Sad i Paris' Charles de Gaulle-lufthavn hele dagen torsdag og fik fredag morgen et tog - til Bruxelles! Det er umuligt at leje bil eller komme med bus. Der er nu tale om tog til Berlin.

De er fem unge studerende, der har været i Frankrig at klatre og nu skal til Norge, hvor de studerer til daglig. Det koster dem frygteligt mange penge at komme hjem, særligt når de skal krydse sig vej op gennem Europa!

Med venlig hilsen

Mette Halkier, Århus.

Hej

Min datter Nana Nørby Sørensen er i Indien sammen med resten af sit studiehold fra teko i Herning. De har lige fået at vide, at de først kan komme hjem den 24. april.

Hilsen Helle

Hej TV 2

Sidder sammen med min islandske (ironisk nok) kollega fast i Sofia.

Vi skulle have været afsted i dag til København via Budapest, men det bliver der jo så ikke noget af.

Nu er planen så, at vi har booket med Cimber på søndag, og så må man håbe, at vi kan komme afsted. Vi troede ellers, vi havde fundet en løsning ved her til morgen at tage til Berlin og så med toget det sidste stykke. Men da Berlin lufthavn (Tegel) lukkede her til morgen, var der ikke så meget andet at gøre end at booke billetter til søndag og så håbe det bedste.

Man kan ikke engang nyde vejret hernede, da det er cirka ti grader varmt og regner.

Med venlig hilsen

Søren Olsen

Hej

Mit navn er Anette Tegner. Vi er en familie på fire personer, som er strandet på Tenerife. Mine forældre, jeg selv og min søn på ti år.

Vi skal flyve til Danmark på søndag, men kan ikke komme hjem.

Hilsen fire strandede danskere på Tenerife.

Anette, Nicklas, Lis og John fra Køge

Hej

Cimber holder alle fly på jorden i København. Der er ingen melding om, hvornår man starter flyvning, så derfor er jeg "strandet" i Barcelona.

På hotellerne er de meget forvirrede. Mit hotel var fuldt booket fra i dag, men i og med at nogle gæster ikke kan komme frem, giver det mulighed for at blive til i morgen.

Jeg er sluppet for at tage til kaos i lufthavnen og kan blive i byen. Jeg er blevet lovet at blive booket om, så snart der åbnes op!

Der er skyet og 13 grader i Barcelona, men mon ikke det går alligevel!?

Mvh.

Anders Larsen

Hej

Jeg kan på min mands vegne oplyse, at han i øjeblikket befinder sig i Tyrkiet med tre venner, der skulle have lidt ferie og varme.

De skulle flyve hjem i morgen lørdag, men afventer her til aften besked om, hvad der skal ske eller ikke ske. Andre danskere, der skulle hjem i går og i dag, er sendt med fly til Helsinki og derfra med bus til Danmark. Vi håber at få ham hjem i ordenlig tid, da vores femårige datter skal opereres på mandag, og jeg er alene hjemme med vores tre piger på syv måneder, fem år og otte år.

Vi håber at få ham hjem i ordenlig tid, da vores femårige datter skal opereres på mandag

Mette Skov

Mvh.

Mette Skov

Dav TV 2

Min nye kinesiske kone har været strandet i Polen siden i går kl. 18, og hun siger, at de ikke får at vide, hvad der sker. Jeg kan selvfølgelig ikke komme igennem til SAS. Hvorfor mon de ikke bliver sat på tog eller bus, det må da være billigere.

Vh.

Claus Raahauge

Hej TV 2

Vi er et ungt par fra København, der er strandet i Malaysia. Vi har været på to ugers ferie i Kuala Lumpur og the Perhentian Islands. Det har været skønt, men dette er en lidt kedelig slutning. Vi skulle have været på vej hjem nu, men vores fly med Qatar Airways er aflyst på ubestemt tid - indtil videre kommer vi tidligst afsted mandag eller tirsdag.

Forsikringen dækker lidt, så nu tager vi på et lækkert hotel med pool, hvilket er vigtigt, for her er 30 grader! Ellers skal dagene gå med shopping og sightseeing.

Nu tager vi på et lækkert hotel med pool, hvilket er vigtigt, for her er 30 grader!

Helene og Stig

Derhjemme går vi glip af en stand, vi havde købt på Frederiksberg loppemarked og min bedste venindes fødselsdag. Men vi har hinanden og har det godt.

Mange hilsener fra Helene og Stig i Kuala Lumpur

Hej med jer

Jeg kommer igennem den samme tur - sådan da - som Steve Martin og ham den tykke i "Planes, Trains and Automobiles".

Jeg står i Helsinki på messe, og skulle have været hjemme med flyveren fra Helsinki i aften kl. 21:15 lokal tid. Denne Blue1 afgang er selvfølgelig annulleret.

Der er nu booket følgende (og hold nu fast):

- I lejet bil til Turkku i aften kl. 18:00.

- Central Hotel i Turkku til lørdag morgen.

- Silja Line lørdag morgen 8:15 med ankomst til Stockholm 18:15.

- Tog fra Stockholm til Göteborg 19:10 med ankomst til Göteborg 22:10.

ARRRRGGGHHH... Det er surt - endda når man ikke engang hedder Kurt.

Michael Friis Jespersen

- Scandic Opalen i Göteborg fra lørdag til søndag morgen.

- Stena Line fra Göteborg til Frederikshavn søndag morgen med ankomst til Frederikshavn 11:15.

- Afhentning (forhåbentlig) i Frederikshavns Havn af furien (sludder - fruen).

- Kørsel til Aalborg Lufthavn og hente den anden bil.

- Hjemme...

ARRRRGGGHHH... Det er surt - endda når man ikke engang hedder Kurt.

God "weekend"," siger jeg bare.

De bedste hilsner

Michael Friis Jespersen

Hej!

Jeg er strandet i London som følge af askeskyen. Jeg kom her over med et fly fra Kastrup 07.20 i går morges. Kort efter at jeg landede i London-Gatwick, lukkede lufthavnen.

Jeg er her ovre i forbindelse med mit arbejde. Jeg er nok en af de heldige, i det jeg har fået forlænget mit hotelophold. Lidt surt at være strandet sådan, men man må få det bedste ud af situationen, og da er London ikke det værste sted...

Er lidt spændt på, hvornår det "klarer op".

Håber det bliver i morgen eller søndag, men er lidt nervøs for, at det kan tage længere tid, specielt hvis vulkanen blive ved.

Hilsen Ole Jakob

Hej

Vi sidder her to voksne en datter på 16 og en søn på ti på et hotelværelse i Miami, hvorfra vi skulle være fløjet hjem i går, men det blev ikke til noget, da det Air France fly, vi skulle med, blev aflyst.

Vi blev indkvarteret på et nærliggende hotel, på Air France' regning, men kun denne ene nat. Resten af tiden vil ifølge Air France blive for egen regning.

I lufthavnen fik vi den besked, at vi tidligst skulle forvente hjemrejse lørdag den 24. april, hvilket vi selvfølgelig protesterede imod, da datteren skal begynde eksamenslæsning mandag. Så nu skal vi være stand by og tjekke døgnet rundt med søvnafbrydelser og lignende, for Air France yder ikke engang den service at kontakte kunderne på de hoteller, de indlogerer dem på.

I lufthavnen fik vi den besked, at vi tidligst skulle forvente hjemrejse lørdag den 24. april

Stig Rugaard og Tina Olsen

Med Venlig Hilsen

Stig Rugaard og Tina Olsen

Kære TV2

Sidder nu strandet på andet døgn her, lige hvor det sker i Island.

Er indlogeret på en fint lille Hotel i Reykjavik, hvor det virker stille og roligt. Som de siger; "ingen kommer ind og ingen kommer ud". Mit fly er aflyst i dag fredag, og indtil videre satser jeg på at komme hjem lørdag.

Vi kan intet se herfra, til trods for at der kun er små 150 km til vulkanen. Men vinden vil åbenbart dreje mere i nordlig retning, så det kan være, at det kun er et spørgsmål om tid.

Hvis alt går helt skidt, så går der vist en færge til Hirtshals på onsdag

Michael Ottesen

Hvis alt går helt skidt, så går der vist en færge til Hirtshals på onsdag.

Venlig hilsen

Michael Ottesen

Hej Tv2

Min kæreste og hendes veninde er strandet i Bangkok et eller andet sted, og lufthavnen har tilbageholdt deres pas og baggage.

De får ingen informationer, og er meget forvirrede. I morgen må de klare sig selv i Bangkok, har de fået at vide af lufthavnsselskabet, men det er jo ikke ret nemt, når de ikke kan få udleveret deres baggage, og de må ikke gå udenfor døren i Bangkok pga. undtagelsestilstanden.

Det er en værre lortesituation, både for os bekendte herhjemme, men mest får de strandede passager dernede, da de ikke får nogen oplysninger overhovedet. Der er flere tusinde tourister, der er strandet i Bangkok, så det bliver jo et rotteræs at komme på en flyver hjem, når de engang åbner op for lufttrafikken igen.

De aner ikke, hvad de skal gøre. Deres mobilopladere er i deres baggage, så der går ikke længe, inden vi heller ikke kan informere dem om situationen. Så står de der uden kontakt til nogen. Hvad fanden gør man så lige? I don't know!