Askesky lukker fortsat luftrummet

Ingen fly kommer på vingerne før i nat. Vulkanasken fra Island ligger fortsat i luften, og derfor har det statslige selskab Naviair, der kontrollere luftrummet, truffet den foranstaltning.

"På baggrund af prognoser har vi nu lukket luftrummet indtil klokken to lørdag nat," siger pressevagt hos Naviair Camilla Hegnsborg til Ritzau.

Dermed betyder asken, der fortsat strømmer fra Island ned over Danmark og Europa, igen i dag masser af flyaflysninger og tomme landingsbaner.

Kø foran kaffebaren

TV 2 NEWS's reporter i lufthavnen. Reporteren går rundt i lufthavnen, hvor han tørt kan konstatere, at der kun er to køer i Kastrup i dag.

En mindre kø foran kaffebaren, og en længere foran DSB's billetluge, hvor folk står for at købe transport væk derfra.

Asken spreder sig

Måske er der dog en snarlig udsigt til, at danskerne igen kan spænde sikkerhedsbælterne. Sådan lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

"Her over dansk område begynder asken at sprede sig, så noget bevæger sig øst på og noget andet mod sydvest, så den spreder sig noget, og den bliver efterhånden også mindre," siger Thyge Rasmussen, der er vagtchef i DMI.

Ifølge islandske oplysninger er det værste snart overstået, selvom det endnu er svært at sige, fordi vulkanen fortsat er aktiv.

"Efter hvad jeg kan forstå, var koncentrationen størst i starten af udbruddet, og derfor er intensiteten mindre nu. Så det kunne se ud som om, at de store koncentrationer er væk fra dansk luftrum i løbet af det her døgn," siger Thyge Rasmussen.