Aske gør Thor P.s kontor til rejsecenter

Den islandske vulkanaske har forvandlet formandskontoret i Folketinget til rejsecenter.

Der er nemlig en lang række folketingsmedlemmer, som normalt flyver hjem til Jylland i weekenden. Men når flyene holdes på jorden, må hjemtransporten koordineres på anden vis.

Derfor arrangerer Folketingets formand, Thor Pedersen (V), taxa-, bus- og togtransport for de medlemmer, der skal hjem og holde weekend i Jylland.

- Jeg føler, det er mit ansvar at sikre, at medlemmerne også får muligheden for at komme hjem og komme tilbage igen og passe deres arbejde, siger Thor Pedersen.

- I stedet for, at der er vild forvirring, koordinerer vi det. Hvis man skal have taxa, så kan der være flere i taxaen. Hvis det er med tog, kan vi sørge for, at der er flere, der kommer med toget, fortæller han.

Blandt de berørte medlemmer er der glæde over, at de ikke selv skal gøre andet end at gå ind på formandens kontor og fortælle, hvornår de gerne vil hjem.

- Jeg har lige fået besked på, at der er en togbillet til mig klokken 10 minutter i seks, så det er rigtig god service, siger Venstres kirkeordfører, Per Bisgaard, der skal en tur til Aalestrup vest for Hobro.

Arbejdsmarkedsordfører i Dansk Folkeparti Bent Bøgsted tog allerede torsdag konsekvensen af den nedlagte flytrafik og bestilte selv en togbillet.

- Man er nødt til at se praktisk på det. Og naturkræfterne kan vi ikke gøre noget ved. Jeg er egentlig glad for, at flyene ikke flyver, for jeg vil nødigt sidde oppe i et fly, der får problemer, siger han.