Lufthavn måske lukket til kl. 14

De nyeste prognoser over askeskyen fra vulkanudbruddet i Island indikerer, at Københavns Lufthavn i Kastrup tid-ligst vil blive genåbnet i morgen kl. 14. Det oplyser flyvesikringstjenesten Naviair til TV 2.

De første meldinger har ellers lydt på, at der vil blive åbnet for flytra-fikken tidligst klokken 12, men vulka-nen sender her til aften stadig aske-skyer mod himlen - og det er umuligt at sige, hvornår udbruddet stopper, siger talskvinde for det islandske udenrigsministerium, Urdur Gunnarsdottir.

Derfor ser det ud til, at strandede passagerer må finde lidt ekstra tålmodighed frem fra bagagen og krydse fingre for, at vulkanen under gletscheren Eyjafjallajökuld falder til ro igen.

I morgen tidlig vil prognoser mere præcist kunne sige, hvornår flyene kan lette og lande fra lufthavnen igen.

Aske kan berøre weekend-trafikken

Ifølge eksperter vil asken over Danmark kunne blive hængende i flere dage:

"Risikovurderingen for flytrafikken går på, at stort set hele Central- og Nordeuropa vil være berørt weekenden over," siger seniorforsker ved Danmarks Miljøundersøgelser på Aarhus Universitet, Jørgen Brandt.

Københavns Lufthavn lukkede officielt klokken 16.30 i dag - hele det danske luftrum blev lukket klokken 18, ligesom lufthavne over hele Europa er blevet lukket efterhånden som askeskyen har nærmet sig.