Nyheder

VIDEO: Gavflaben sang for dronningen

To folkekære danskere stod ansigt til ansigt, da Kim Larsen til aften sang for dronning Margrethe ved dennes store gallamiddag på Christiansborg Slot i anledning af majestætens 70 års fødselsdag fredag.

Kim Larsen har tidligere sagt pænt nej tak til at optræde for dronningen og har endda takket nej til et ridderkors, fordi han ikke mener "en gammel gadedreng skal føre sig frem med kors og bånd og stjerner".

"Det royale siger mig ikke så meget. Men når nu damen fylder 70 ville det være uforskammet ikke at optræde," sagde Kim Larsen kort inden han gik på scenen.

Lune anekdoter fra Larsen

Lune Larsen indledte sit lille "one man show" med at sige, at han har kendt dronningen hele livet.

"Jeg har kendt dronningen altid. Ikke personligt, men gennem magasiner, billedblade og sådan noget. Først som fars pige, så som eskimopige forklædt i Grønlands nationaldragt, Så studenterpige, udgravningspige, Henriks pige, dronning og nu en vellignende majestæt på snart 70 år," lød det fra Larsen.

Han fortsatte med endnu en anekdote:

"Dengang i 70'erne, da jeg sad og lavede sange med min poetiske læremester Mogens Mogensen, så kunne det godt ske, at vi gik i stå. Så begyndte vi at snakke om de damer, vi godt kunne tænke os. Når jeg havde nævnt mine, så sagde Mogens Mogensen, som var en gammel sømand af Kaptajn Haddock-typen:"

"Margrethe."

"Dronningen", spurgte jeg.

"Ja", svarede Mogensen.

"Han gjorde det ikke, mine damer og herrer, men han ville," sagde Larsen inden han brød ud i sangen "Kom igen" fra hans kommende album.