Nyheder

Prostituerede har et godt helbred

Kønssygdomme, betændte underliv og gigt i kæberne. Sådan har fordommene om prostitueredes arbejdsskader lydt. Men prostitution på massageklinikker giver ikke herpes, underlivsbetændelse og rygskader, viser en rapport fra Servicestyrelsen, skriver Urban.

"Der er ingen dokumenterede fysiske lidelser som følge af sex med mange forskellige partnere, hvis man beskyt-ter sig med kondom. Prostituerede får sjældent problemer med ryggen, egentli-ge underlivssygdomme eller slidgigt, siger Majken Wiingaard fra Servicesty-relsen, som er en af forfatterne.

Hun understreger dog, at undersøgelsen kun gælder prostituerede på massageklinikker og ikke gadeprostituerede.

På trods af mange samlejer med forskellige mænd har danske prostituerede på massageklinikker ikke flere kønssygdomme end resten af befolkningen. Måske snarere tværtimod. I rapporten fra servicestyrelsen forklarer en sygeplejerske fra Bispebjerg Hospitals klinik for kønssygdomme nemlig, at de generelt finder færre kønssygdomme hos de prostituerede end hos den almindelige befolkning.