DF kræver racismelov afskaffet

Dansk Folkeparti kræver, at regeringen afskaffer racisme- og blasfemiparagraf-ferne inden næste valg. Det er Søren Espersen, der nu skruer bissen på og stiller kontante krav til regeringen om at afskaffe reglerne.

Kravet kommer efter en weekend, hvor De Radikales næstformand Zenia Stampe politianmeldte drabschef Ove Dahl, Københavns Politi, for udtalelser om rumænere.

Hun trak senere anmeldelsen om racisme tilbage. Søren Espersen mener, at sag-en viser, hvor tåbelig paragraffen er.

"Desværre har vi også før set politikere bruge politianmeldelser til at korrekse andre politikere med - og nu går visse politikere så skridtet videre og begynde at anmelde embedsmænd, når de udtaler sig på en måde, som de ikke er enige i," siger Søren Espersen.

Flere fra Dansk Folkeparti er selv blevet anmeldt for overtrædelse af bl.a. racisme-paragraffen. I april 2007 blev tre af partiets toppolitikere - Søren Krarup, Morten Messer­schmidt og Mogens Camre - anmeldt for en udtalelse om politikeren Asmaa Abdol-Ha­mid og muslimer generelt.

Kan blive emne i finanslovsforhandlinger

Dansk Folkeparti har ved flere lejligheder sat spørgsmålstegn ved fornuften i racismeparagraffen, men det er første gang, at regeringen bliver stillet over for et krav om helt at droppe reglerne.

Ender det ikke med en afskaffelse inden næste valg - der senest skal afholdes i 2011 - så vil Søren Espersen sætte trumf på, når regeringen har brug for Dansk Folkepartis stemmer.

"Hvis regeringen ikke tager det her til efterretning og stiller forslag om afskaffelse af paragrafferne, så må vi tage det op i forbindelse med finanslovforhandlingerne," siger han i en kommentar.

Muhammed-undskyldning og racismeparagraf

Søren Espersen langer også ud efter dagbladet Politikens aftale om at undskylde efter at have genoptrykt Muhammed-tegningerne.

Undskyldningen viser, at der er problemer med at have en blasfemiparagraf, lyder det fra Dansk Folkeparti.

"Tøger Seidenfadens skændige aftale med en saudiarabisk advokat om at undskylde for avisens trykning af Muhammed-tegningerne understreger endvidere behovet for at afskaffe blasfemiparagraffen," siger Søren Espersen