Nyheder

Flere trusler mod Pia Kjærsgaard

Det er ikke første gang Pia Kjærsgaard bliver udsat for trusler. Gennem flere år har Dansk Folkepartis partiformand haft livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at beskytte hende døgnet rundt.

Blandt andet blev Pia Kjærsgaard udsat for et overfald, da hun i marts 1998 var på gaden på Nørrebro i København.

"Det var en meget voldsom oplevelse for hende, at hun ikke bare kunne gå på gaden," siger Jyllands-Postens politiske redaktør, Christine Cordsen, til TV 2 News.

Flere trusler mod Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard blev angrebet i Griffenfeldtsgade på Nørrebro den 24. marts 1998. En stor gruppe autonome slog og kastede med sten og tomater mod politikeren, som måtte forskanse sigi en bank i en time, inden politiet kunne eskortere hende ud.

Den 10. juni 2001 ville Pia Kjærsgaard deltage i det danske mindretals møde i Flensborg. Her følte hun sig så truet af demonstranter, at hun søgte tilflugt i en guldsmedebutik.

Endelig kom det til et retsligt efterspil, da Pia Kjærsgaard den 9. november 2002 følte partilederen sig så truet af en kvinde i Holbergsgade i det indre København, at hun trak en peberspray op af tasken og truede kvinden med den. Episoden førte til, at Pia Kjærsgaard fik en bøde på 3000 kroner for ulovlig våbenbesiddelse.

Har accepteret livvagter

Christine Cordsen fra Jyllands-Posten fortæller, at politikeren efterhånden har accepteret at have livvagter døgnet rundt.

"Det får hende til at føle sig mere tryg i hverdagen. På den måde behøver hun ikke selv at kigge sig selv over skulderen hele tiden," siger Christine Cordsen.