Nyheder

Vi vil se Frede og Marys nye hjem

I slutningen af februar åbnes Frederik 8's Palæ på Amalienborg. Og interessen for at se de kongelige gemakker er enorm.

Alle gruppeomvisninger er på forhånd udsolgt, men frem til slutningen af maj kan man på egen hånd gå rundt i de stuer og sale, hvor kronprinsparret får deres daglige liv. Det skriver Berlingske Tidende.

Ikke færre end 200.000 har på forhånd sikret sig mulighed for at se kronprinsparrets nye bolig. Dermed er alle omvisninger udsolgt.

Der er dog stadigvæk mulighed for at se palæet på egen hånd ved at købe billet ved indgangen eller - til bestemte tidspunkter - over Billetnet.

Fra og med den 27. februar og frem til den 30. maj er der adgang til Frederik 8's palæ på Amalienborg, hvor kronprinsparret skal bo, og hvorfra Frederik X en gang ad åre skal holde sine nytårstaler.

Stået tomt i ti år

Forud for indflytningen, der efter planen finder sted til efteråret, er palæet blevet renoveret af Slots- og Ejendomsstyrelsen. Bygningen, der er et af de fire palæer, der udgør Amalienborg, har i det store hele stået tom, siden Dronning Ingrid døde i 2000.

Der er tradition for, at regentparret bebor de forskellige palæer, der i sin tid blev opført til fire adelsmænd. Først efter Christiansborgs brand i 1794 kom slottet i kongefamiliens eje. Dronning Margrethe og Prins Henrik bebor nabopalæet, der kaldes Christian 9's Palæ. Dronning Ingrid og Kong Frederik IX havde Frederik 8's palæ som residens.

Palæet er endnu umøbleret, men der vil være mulighed for at se de billeder, en række danske kunstnere har skabt direkte til stedet Kunstnerne er; Olafur Eliasson, Signe Guttormsen, Morten Schelde, John Kørner, Eske Kath, Kathrine Ærtebjerg, Kasper Bonnén, Tal R, Erik A. Frandsen og Jesper Christiansen, og den del af omkostningerne er betalt af Realdania.

I perioden 27. februar til 30. maj er der adgang til Frederik 8's Palæ fra tirsdag til søndag mellem 10 og 17. På onsdage dog til 21.