Nyheder

Bruun Rasmussen vil sælge Kurt W.

I modsætning til Lauritz.com er auktionshuset Bruun Rasmussen parate til at sælge en akvarel af tegneren Kurt Westergaard til fordel for ofrene for jordskælvet på Haiti. Det siger salgs- og vurderingsdirektør Peter Christmas-Møller.

"Vi ser ikke umiddelbart noget problem i at sælge akvarellen til fordel for velgørenhed. Indholdet og motivet er ikke provokerende i forhold til nogen religion, og derfor må kriteriet være, om akvarellen har indsamlingspotentiale," siger Peter Christmas-Møller.

"Terrorens natur er at skræmme"

Lauritz.com har afvist at sælge akvarellen af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det er en reel bekymring, men den bør afklares med myndighederne, siger Peter Christmas-Møller.

"Med mindre myndighederne direkte frarådede os at sælge tegningen af risikohensyn, så ville vi sælge den. Terrorens natur er at skræmme folk fra at gøre noget, de ellers ville, og det må vi strides imod," siger Peter Christmas-Møller.

Til gengæld har Bruun Rasmussen for halvandet år siden afvist at sælge Westergaards meget omtalte originale tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Auktionshuset har også afvist at sælge genoptryk af tegningen.

"Vi vil ikke kommercialisere et religiøst budskab, som er anstødeligt for en stor del af verdens befolkning. Det har ikke noget at gøre med ytringsfriheden, men det har denne sag, fordi akvarellen ikke er anstødelig, og vi ikke kan gå ind og vurdere, om kunstnerne har den rette baggrund til at lave og sælge deres kunst," siger Peter Christmas-Møller.