Jens' mor: Håb var tyndt til sidst

"Det har været som et stort hul. Man har haft modet, man har haft håbet. Men det blev lidt tyndt her til sidst. Men det holdt," siger den lettede mor, Hanna Kristensen, efter at den danske FN-medarbejder Jens Tranum Kristen-sens redning i går efter fem dage i ruinerne efter jordskælvet i Haiti.

Hanna Kristensen og manden Kresten sid-der nu hjemme i Odder og håber på en telefonsamtale med deres søn i løbet af i dag. De ved ikke, hvornår Jens Tranum Kristensen kan komme hjem fra det kaos, der har været altdomine-rende i Haiti siden jordskælvet.

Artiklen fortsætter under klippet.

"Han har det godt. Han er lidt øm i lemmerne, men ellers har han det ganske udmærket," siger Kresten Kristensen.

Sønnen blev hentet ud af redningsarbejdere efter knap fem døgn fanget i ruinerne efter jordskælvet i Haitis hovedstad Port-au-Prince.

"Det er fantastisk. Nu skal vi se, om kan få en telefonforbindelse derover."

Først fik familien besked om, at han var fundet og bragt ud. Senere kom beskeden om, at han var i live, og senere, at han havde talt. Senere kom der så en e-mail fra sønnen, der havde lånt en computer af en læge på det argentinske hospital i katastrofeområdet.

"Vi sov ikke meget. Jeg vågnede kl. 3 og stod op," siger Kresten Kristensen lettet.