800 håndtryk ved årets sidste nytårskur

Tredje og sidste nytårskur på Christiansborg Slot i år, hvor dronningen, prinsen og kronprinsparret bød på royale håndtryk, varm kaffe og kransekage.

Dronning Margrethe, prins Henrik og kronprinsparret trykkede omtrent 800 hænder, da de tirsdag formiddag holdt den tredje og sidste nytårskur i rækken.

I denne omgang gik nytårsønskerne til officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen I., II. og III. rangklasse og repræsentanter for større landsorganisationer og protektioner.

På trods af den bidende frost ved ankomsten var det alligevel gensynets glæde for de mange gæster, som ikke havde set deres kolleger siden sidste år.

- Det er altid en stor dag at komme her. Det er jo en ældgammel tradition at komme og hilse på dronningen, siger politidirektør i København, Johan Reimann, da han ankommer.

Også tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann har pudset Dannebrogsordenen og fundet det store smil frem.

- Ambassadørerne ser jeg jo ikke i det daglige mere, så det er hyggeligt at få en sludder med dem, siger han.

For at sikre, at kuren ikke tager for lang tid, bliver de mange gæster sirligt stillet op i kø drabantsalen på Christiansborg for at ønske kongefamilien godt nytår.

Forud for kuren blev regentparret transporteret i frostvejret fra residensen på Amalienborg til Christiansborg i den kongelige guldkaret fra 1840.

Her blev de til fornøjelse for de københavnere, der havde trodset vejret, fulgt af politieskorte og gardehusarregimentet til hest.

/ritzau/