Nyheder

Krab bliver ny studievært på TV 2

Anders Krab-Johansen bliver ny vært på TV 2 Nyhederne. Han skal primært være vært på nyhedsudsendelsen klokken 22, men kommer også til at være vært på et nyt magasinprogram på TV 2 NEWS.

Krab tiltræder sin nye stilling i februar; en stilling, der også indebærer titlen som redaktionschef og bliver en del af TV 2's nyhedsledelse, oplyser TV 2's nyhedschef, Michael Dyrby.

Anders Krab-Johansener født i 1966 i Christianshåb i Grønland. Han har taget master i journalistik fra Columbia University i New York og er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet i 1995.

Han har været ansat på DR, Børsen, Ritzau og TV 2, indtil han i 2008 blev nyhedschef på Politiken.

Det er ikke første gang, at Krab kommer på skærmen. Han var politisk redaktør på TV 2 fra 2006 til 2008.

"Jeg er superglad for, at han vil forlade en prominent stilling hos Politiken for at blive vært hos os. Han kommer med en enorm erfaring og har i mine øjne den helt rette profil til TV 2," siger Michael Dyrby.

Afløser Jesper Steinmetz

Anders Krab-Johansen afløser Jesper Steinmetz som vært. Steinmetz skal være TV 2's nye korrespondent i USA.

Anders Krab-Johansen oplyste tidligere i dag, at han forlader sin stilling som nyhedschef på Politiken.

Anders Krab Johansen ønsker ikke at oplyse, hvorfor han stopper på Politiken, men følge business.dk har han været meget imod oprettelsen af det såkaldte Irak Center, der skulle samle penge ind til at sende en gruppe irakere i arbejde, så de ikke blev sendt ud af Danmark.