Nyheder

Året der gik set fra luften

I løbet af 2009 har TV 2 NEWS' helikopter været i luften adskillelige gange for at filme begivenheder fra luften. Vi har samlet syv optagelser, som helikopteren lavede i 2009.

1. I Lyngby Hede i Thy filmede helikopteren, hvordan Skov- og Naturstyrelsen brændte et større område af heden ned.

2. Da foråret kom til Danmark, optog helikopteren disse billeder den 30. april. I nærheden af Korsør fangede den tre mænd på en mark. Den ene var så heldig at kunne sidde i skyggen i sin traktor, mens de andre to gik rundt i solen og samlede sten efter sten efter sten.

3. TV 2 Nyhederne lavede i september et indslag om lastbiler, der overhaler hinanden og skaber lange køer på motorvejen. I den forbindelse filmede helikopteren en lastbiloverhaling på den fynske motorvej.

4. DONG indviede i september en havvindmøllepark ved Horns Rev i Nordsøen. Det er svært at dække med et almindeligt kamerahold, men med helikopterns hjælp fik TV 2 flotte billeder i hus.

5. Barack Obama besøgte Danmark to gange i år. Første gang, da han i oktober deltog i IOC-kongressen i København. Helikopteren filmede, da Obamas fly, Air Force One, landede i den smukke morgensol i København.

6. 1. november lagde verdens største krydstogtsskib, Oasis of the Seas, vejen forbi Danmark. Problemet var blot, at det var 7 meter for højt til at sejle under Storebæltsbroen. Men ved hjælp af lavvande og høj fart klemte den sig lige under. Det blev filmet både fra land og fra luften.

7. I december har vi både haft frost, sne og ikke mindst hvid jul. Helikopteren blev sendt i luften for at filme de smukke vinterlandskaber.