Nyheder

Aktivister ind til kongelig middag

På trods af massive sikkerhedsforan-staltninger lykkedes det aktivister fra Greenpeace at snyde alle og nå ind på Christiansborg Slot til aften.

Med store skilte med påskriften "poli-tikere snakker - ledere handler" lykke-des det de to Greenpeace-aktivister at komme ind på Christiansborg Slot, hvor de over 100 statsledere fra hele verden er til middag med regentparret.

Hvordan det lykkedes aktivisterne at komme udenom al sikkerheden er endnu en gåde, men aktivisterne havde klædt sig ud som fornemme gæster i fint tøj.

Da de tog skiltene frem i forhallen foran pressefolk og snurrende kameraer, blev de øjeblikkeligt pågrebet og ført væk. Deres budskab nåede dog at stå længe nok til at blive opfattet af de tilstedeværende og indfanget af tv-stationernes kameraer.

"Ikke tid til snak"

"Der er simpelthen ikke tid til snak og hyggekonversation lige nu. Vi har brug for ledere i arbejdstøj. Forhandlingerne er tæt på sammenbrud, og der er kun 24 timer tilbage, hvis verdens ledere skal udnytte det momentum, der er bygget op omkring klimatopmødet her i København," siger Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace Norden.