Pia Kjærsgaard ønsker glædelig jul

Formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, ønsker alle TV 2's læsere en glædelig jul

Hvor og med hvem skal du holde jul?

Jeg skal holde jul i to omgange, det er den ordning, som vi har hjemme hos os.

Min søn bor ikke sammen med sin datters mor, og så skal vi jo sørge for, at det passer med deres jul. Og så er det sådan, at vores datter og svigersøn også nogle gange skal holde jul med hans familie. Så hjemme hos os behøver "store" juleaften ikke nødvendigvis være den 24. december.

I år falder julen den 22. december hos os, og det er så med hele familien.

Dit bedste juleminde?

Det var, da børnebørnene kom. Det er jo herligt at holde jul med små børn. Jeg har faktisk foræret julemandskostumet til en veninde, der har små børnebørn.

Mine egne er blevet lidt for store til at få besøg af julemanden, det er jo lidt ærgerligt. Men sådan er det jo. Det var altså ret sjovt, da vi første gang fik genboen til at klæde sig ud som julemand.

Hver dag frem til den 24. december ønsker kendte personer danskerne glædelig jul på nyhederne.tv2.dk

Den bedste julegave, du har fået?

Det er Asta, min dejlige hund. Den "fik" jeg lillejuleaften for syv år siden.

Jeg mødte Asta på Gentoftegade, da jeg var ude at lufte Emma, vores daværende hund. Asta var så sølle og forhutlet, for hun var løbet væk fra sin ejer tre måneder før, og ejeren ville ikke have hende. Men det ville jeg gerne. Så det var den bedste og mest uventede julegave, jeg har fået.

Den bedste julegave, du har givet?

Hvis du spørger min mand, vil han sige, at det er min datter. Hun blev godt nok født den 22. november, altså en måned før jul, men hun må være den bedste "julegave", jeg har givet.

Hvad ønsker du dig til jul?

"Åh.. Bare småting fra mine børn, de skal ikke være forpligtet til at give store julegaver. Det er helt sikkert tanken, der tæller. En buket blomster vil i hvert fald gøre mig glad.

Og så er det vigtigste nu, at familien er samlet. Vi holder meget traditionel jul, men der er nok ikke så meget kød på bordet, som man havde i vores bedsteforældres tid.

Vores børn spiser meget grøntsager, så det skal der jo være på bordet. Det er grøntsagstærter og nøddetærter. For os, der godt kan lide kød, er det flæskesteg og rødkål. Og så synger vi jo salmerne, og løber op og ned ad trapperne og synger "Nu er det jul igen, og nu er det jul igen" og hunden gør - så er alt, som det plejer. Og det er dejligt.