Nyheder

Vil finde skjulte objekter i rummet

NASA har sendt en satellit op, der ved hjælp af infrarødt lys skal fange lyset fra hundrede millioner astrono-miske objekter, som ellers er skjult for det blotte øje. Det skriver BBC.

Satellitten er udstyret med infrarødt lys, der er 100 gange mere sensitivt end nogensinde før. Satellitten skal skanne hele himlen, og det er forven-tet, at den vil opdage objekter som man aldrig har set før, som for eksem-pel stjerner og strålende galakser.

Missionen har kostet 320 millioner dollar, og det er meningen, at missi-onen også skal virke forebyggende i forhold til at beskytte jorden, fordi satellitten kan opdage nogle af de mørkeste asteroider og kometer, der ligger tæt på jorden.

Dermed håber man at kunne forudsige, om nogle af dem kommer tæt på at ramme jorden i den nærmeste fremtid