Regeringen vil bremse bankbonusser

Regeringen er nu klar til at skærpe reglerne for lønninger til landets bankdirektører.

Det siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) til Politiken. Hun har endnu ikke lagt sig fast på, hvor-dan reglerne skal strammes.

"Vi har nedsat en arbejdsgruppe, som snart afleverer sine anbefalinger til, hvordan vi kan stramme op på regler-ne - og det er min klare forventning, at der bliver tale om generelle stram-ninger i finanssektoren, der skal gæl-de alle pengeinstitutter", siger hun.

Kræver at regler gøres permanente

Allerede i forbindelse med vedtagelsen af bankpakke 2 blev reglerne for direktørlønninger strammet.

De banker, der ønskede at låne fra den 100 milliarder store pulje, blev mødt med krav om at skære i bonusordningerne og helt stoppe aktieoptionsprogrammerne.

Nu bliver reglerne strammet igen. Både Socialdemokraterne og SF har krævet, at bankpakkereglerne bliver gjort permanente.

Hos bankernes brancheorganisation, Finansrådet, mener direktør Jørgen Horwitz, at aktie- og bonusordningerne kan være en fordel for en bank:

"Man kan forestille sig, at en direktør skal spare sin virksomhed for 1 milliard kroner, men direktøren får først sin bonus på 10 millioner, når det har vist sig, at det har styrket virksomheden på længere sigt", siger Jørgen Horwitz.