Verdens øjne hviler på Danmark

Verdens øjne er rettet mod Danmark, hvor delegerede lige nu står i kø for at komme ind i Bella Centeret, der om mindre end én time åbner dørene for FN's klimakonference - COP15.

Flere af verdens største medier har således fra morgenstunden klimaforandringer og Danmark øverst på dagsordenen. Blandt andet skriver CNN, at Bella Centerets kapacitet bliver sat på en test, når cirka 100 stats- og regeringschefer i dag mødes i konferencebygningen for at skabe handling, når det gælder den globale opvarmning.

"Mere end 34.000 mennesker har ansøgt om at deltage i møderne - det er mere end det dobbelte af det antal, som er tilladt i centeret på samme tid," skriver CNN.

"Uhørt mange løfter fra lande"

Den britiske tv-station, BBC, har i dens tophistorie på internettet interviewet en række eksperter om muligheden for at få en aftale i hus.

"Aldrig i den 17 år lange klimadiskussion har så mange forskellige lande lavet så mange forskellige løfter. Det er uhørt," siger FN's klimaforhandler Yvo de Boer.

"Tvivler på videnskaben"

Også New York Times har klimaet og Danmark som tophistorie. Avisen har på dens hjemmeside en artikel om, at flere eksperter nu tvivler på den videnskab, der ligger til grund for klimatopmødet i København.

Det sker - ifølge avisen - efter, at flere tusind filer og e-mail fra en af verdens førende klimaforskningscentre, East Anglia Universitet, er blevet stjålet.

Filerne viser angiveligt, hvordan førende klimaeksperter har lavet ændringer i forskningsmateriale og har forhindret konkurrerende forskere i at offentliggøre artikler om klimaet.

L.A. times kritiserer Danmark

Danmark får dog også selv kritik. Det sker i L.A. Times, der i sin tophistorie på internettet kritiserer Danmark for ikke at være så klimavenlig, som vi udstiller os selv til at være.

Avisen skriver blandt andet, at Danmark er det land i Europa, som producerer mest skrald per indbygger.