Nyheder

Thor P. smider ny klimabombe

Mens regeringen kæmper en indædt kamp for at få succes ved den store FN-kli-makonference, der begynder på mandag, lader Folketingets formand, Thor Peder-sen (V), nu forstå, at regeringens topprioritet i forhandlingerne er helt hen i vejret. Det skriver Berlingske Tidende.

Venstres nestor og mangeårige minister kan således ikke tilslutte sig målet om, at temperaturen på Jorden ikke må stige med mere end to grader. Det er ellers den målsætning, som FN's klima-panel har anbefalet, og som regerin-gen gerne vil følge.

"Det (temperaturstigningen, red.) skal være højst to grader i forhold til, hvad temperaturen var i gennemsnit på kloden i den præindustrielle tid fra 1200 til 1750. Den temperatur kender man ikke. Det er højst besynderligt, at vi beslutter noget meget præcist - 2,0 - på den baggrund," siger Thor Pedersen, der ikke mener, at politikerne skal give indtryk af, at de kan styre klodens temperatur.