Nyheder

Thor P.: Jeg er ikke klimaskeptisk

Danskerne har en overdreven opfattelse af, hvor stor vores egen påvirkning af klimaet er. Det siger Thor Pedersen (V), efter at han ifølge Berlingske Tidende på et gruppemøde udtrykte skepsis over for Venstres eget lovforslag til initiativer, der skal nedsætte vores CO2-udledning.

"Folk går rundt og tror, at temperatu-ren på kloden er steget mere end for-ventet. Der er forskere, der påpeger noget andet. Det er det, man har forskere til. Så må man høre, hvad det er, der er rigtigt," siger Thor Pedersen.

Vil ikke mærke folks boliger

Konkret skulle han være modstander af den del af Venstres lovforslag, som skal tvinge hussælgere til at oplyse om deres boligs energiforbrug ud fra en mærkningsordning.

"Jeg vil ikke referere fra et gruppemøde. Vi er ved at diskutere et lovforslag, og det er der forskellige meninger om," siger Thor Pedersen.

Han mener ikke, at der er noget galt med at lave initiativer mod CO2-udledning, men han mener, at man skal være forsigtig med vurderingen af vores indflydelse på klimaforandringerne.

"Man skal bare huske, at det er teorier. Noget er teorier og noget er viden, og det skal man altid forholde sig til, når man giver budskaberne. Er det noget, vi ved, eller er det en teori," siger Thor Pedersen.

"Jeg ved ikke, hvad klimaskepsis er for noget. Spørgsmålet er, hvad er det, vi ved, og hvad er teori. Hvad er det, befolkningen får at vide, og hvad er det, befolkningen tror i forhold til det, vi ved. Det er udfordringen," siger han.