Nyheder

Navn på metrostation: Nuuks Plads

Nuuks Plads og Skjolds Plads bliver navnene på to af de kommende stationer på den nye Metro Cityringen i København.

Det skriver Berlingske Tidende, der kan løfte sløret for, hvor de to stationer skal ligge, og hvad de 15 øvrige sta-tioner kommer til at hedde.

Navngivningen af de 17 metrostationer er blandt andet sket på baggrund af en åben konkurrence, hvor over 200 borgere bød ind med forslag på stationsnavne for seks konkrete stationer.

I morgen vil navngivningen blive markeret på stationerne Kongens Nytorv og Nørreport, hvor der vil blive uddelt små "cityringe" forklædt som vanillekranse til de morgenfriske passagerer i tidsrummet kl. 7 til 8.

Nuuks og Skjolds Plads

Stationerne har ifølge Berlingske Tidende fået følgende navne:

  • Stationen ved Christiansborg skal hedde Gammel Strand
  • Stationen, der tidligere var kendt som Frederiks Kirke, får det mere mundrette navn Marmorkirken
  • Frederiksberg Allé bliver navnet på den station, der i første omgang hed Platanvej
  • Stationen ved Landsarkivet, tæt ved Åboulevard, kommer til at hedde Nuuks Plads. Navnet er inspireret af de omkringliggende gader som Hans Egedes Gade og Godthåbsvej. Derudover skal valget også ses som en cadeau til det for nyligt indførte selvstyre i Grønland
  • Stationen på hjørnet af Haraldsgade og Tagensvej, som tidligere har været benævnt Rådmandsmarken, kommer til at hedde Skjolds Plads.
  • Skjold var en af de første danske konger, der tidligere lagde navn til Skjoldsgade, inden den blev omdøbt til Oluf Palmes Gade. Navnet passer også med gadenavnene i Mimersgade-kvarteret, som er opkaldt efter de allertidligste konger og sagnfigurer fra den nordiske mytologi
  • Poul Henningsens Plads på Østerbro var også med i konkurrencen, og trods gode bud fra borgerne som f.eks. Brumleby, Østerfælled, Liva og Øbro faldt valget på navnet Poul Henningsens Plads.

Derudover består Cityringen af stationerne København H, Rådhuspladsen, Kongens Nytorv, Østerport, Trianglen, Vibenhus Runddel, Nørrebro, Nørrebros Runddel, Aksel Møllers Have, Frederiksberg og Enghave Plads.