Nyheder

Ingen H1N1-vaccine til danske børn

Alle norske børn bliver vaccineret mod H1N1-influenza. Det samme gør svenske, tyske og engelske børn. Men i Danmark, har myndighederne valgt børnene fra, skriver Politiken. Det er samfundsøko-nomisk galimatias, fastslår Jørgen T. Lauridsen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet. Han siger:

"Når alle ved, at børn i særlig grad spreder influenza, er det ud fra en økonomisk betragtning netop fornuftigt at tilbyde alle børn vaccination. Den løsning kan være med til at begrænse spredningen - for det koster dyrt, hvis mange bliver syge."

Partier vil vaccinere børn

Både Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti vil have børnene vaccineret. Det skal ske med nogle af de godt 1,2 millioner doser vaccine, som Sundhedsstyrelsen forventer at have tilovers, når kronisk syge personer i den såkaldte risikogruppe er vaccineret sammen med sundheds- og plejepersonale og personer i uundværlige samfundsfunktioner.

Sundhedsstyrelsen har ikke taget stilling til, hvad de overskydende vacciner skal bruges til, skriver Politiken.