Nyheder

H1N1-tilfælde vil eksplodere

Antallet af H1N1-udbrud i Danmark vil eksplodere i løbet af de næste to uger, siger Nils Strandberg Petersen, administrerende direktør i Statens Serum Institut.

Det kom frem på et pressemøde i dag, hvor Statens Serum Institut og Sund­hedsstyrelsen informerede om status på Influenza A-epidemien i Danmark.

Samtidig er det dog vigtigt, at holde fast i, at H1N1-influenzaen er en mild influenza, fastslår Jesper Fisker, adm. direktør i Sundhedsstyrelsen.

Vil koste færre døde

H1N1-influenzaen er så mild, at sundhedsmyndighederne forventer en lavere dødelighed i den igangværende epidemi end ved en almindelig sæsoninfluenza.

Sådan lyder et af hovedbudskaberne fra Sundhedsstyrelsens pressemøde om planen for håndteringen af influenzaepidemien i Danmark.

"H1N1-influenzaen er mild. Den svarer til en sæsoninfluenza i styrke, men vi forventer en lavere dødelighed i H1N1-forløbet end ved en almindelig sæsoninfluenza," siger Jesper Fisker, administrerende direktør for Sundhedsstyrelsen.

Rammer især de ældre

Danmark oplever i gennemsnit en influenzaepidemi hvert andet år, hvor omtrent 1 million mennesker bliver smittet. Epidemien antages at være skyld i cirka 1000 og 3000 dødsfald, og blandt disse er 90 procent personer over 65 år, oplyser Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Der er ikke overskydende vacciner mod H1N1, og lægerne afslutter vaccinationerne af risikogrupperne i denne uge eller den næste. Det vides ikke, hvor mange der er indlagt med komplikationer fra H1N1-influenzaen.