Nyheder

Danmark mangler influenza-vaccine

Almindelige danskere kan ikke regne med at blive vaccineret mod Influenza A før til februar. Det var meldingen fra Sundhedsstyrelsen på et pressemøde her til formiddag. Flere politikere har ellers krævet at børn skal vacci-neres, men som situationen er i øje-blikket, er der end ikke vaccine nok.

"Der vaccineres for fuld kraft nu, og det vil der blive resten af året. Alle de leverancer, vi får, er båndlagt ind til starten af det nye år. Der er ikke ledige vacciner i Danmark før i begynd-elsen af det nye år," siger direktør i Sundhedsstyrelsen Jesper Fisker.

På det tidspunkt vil to tredjedele af de danskere som bliver ramt af influenza A allerede have haft sygdommen, oplyser direktør i Statens Seruminstitut, Niels Strandberg Pedersen.

Tiden er løbet ud

Han fortæller, at det nu er for sent at bestille mere.

"Vaccinen bliver leveret når producenten kan levere vaccinen. Så det eneste, vi kunne have gjort, var, at vi kunne have bestilt mere vaccine," siger han.

"Vi har ikke bestilt for få doser, i forhold til scenariet med risikogrupperne. Men det er klart at vi har bestilt for få doser, hvis vi ville have hele befolkningen vaccineret. Men det var ikke det, der var optionen," siger han.