Nyheder

Politikere: Hizb-Ut-Tahrir truer

Er du politker med muslimsk baggrund er det svært at føre valgkamp i fred, mener flere politikere i dag.

Den radikale islamiske organisation, Hizb-Ut-Tahrir har ifølge flere politi-kere truet kandidater til byråd og fol-keting, fordi organisationen mener, at man ikke kan være demokratisk og mus-lim samtidigt.

Senest er det gået ud over den social-demokratiske kandidat til Københavns borgerrepræsentation, Lars Aslan Ras-mussen, der blev mødt på gaden med trusler, da han førte valgkamp.

"De kommer hen og truer når man deler valgmateriale ud på gaden. De er meget nærgående og det er meget ubehageligt", siger Lars Aslan Rasmussen til TV2/ Lorry.

Både Özlem Cekic og Serdan Benli, begge fra SF, har haft Hizb-Ut-Tahrir inde på livet.

Satte ild på valgplakater

"Ved sidste folketingsvalg var jeg i et storcenter - der kom de hen og truede mig og kom helt tæt på. Jeg følte, at de ville i duel med mig. Senere satte de ild på mine valgplakater," siger Serdan Benli (SF).

Truslerne mod politikerne med muslimsk baggrund vækker vrede på Christiansborg, hvor flere partier tager afstand fra Hizb-Ut-Tahrir. Formanden for folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), vil nu overveje at genåbne diskussionen om hvorvidt Hizb-Ut-Tahrir kan forbydes:

"Jeg syntes de er gået over stregen for, hvad man kan tillade sig i forhold til grundloven så mange gange, at der er grund til at diskutere det igen", siger Peter Skaarup.