Nyheder

Gider ikke læse bog om Lundin

En måned efter udgivelsen af bogen "En morders bekendelser" om Peter Lundin, skrevet af journalist Rikke Pedersen, er interessen for bogen dalet markant.

Boghandlerne bestiller i øjeblikket omtrent 50 eksemplarer om dagen, oplys-er Forlaget Turbulenz til Nyhedsbureau-et Newspaq. Det er en halvering i for-hold til dagene efter udgivelsen. Og samlet har bogen til dato solgt om-kring 5.000 eksemplarer.

Til sammenligning har biografien 'Jæger - i krig med eliten' solgt over 30.000 eksemplarer.

Ikke at finde i top 20

"Der er måske mange bøger foran den (Lundin-bogen, red.) på bestseller-listen, men vi synes, den sælger godt, " siger Jonas Ankersen, direktør for Turbulenz.

Hvor den omdiskuterede Jæger-bog topper seneste liste over boghandlernes mest solgte bøger, så figurerer Lundins bog ikke i top 20. Et blik på boghandlernes særlige biografi-lister viser, at danskerne hellere vil læse om f.eks. Svend Auken eller Ghita Nørby.

Det tjener danskerne til ære, at de ikke gider købe det lort

Jens Andersen

Mener bogen er noget lort

Berlingske Tidendes litteraturanmelder Jens Andersen er hverken særlig imponeret over Lundin-bogens salgstal eller indholdets kvalitet.

"Det tjener danskerne til ære, at de ikke gider købe det lort. Der er intet, der tyder på, at den bliver bestseller på sigt, og jeg tror ikke, den vil ligge under mange danskeres juletræer. Den er heller ikke specielt god, hvilket tit er den helt store salgsmekanisme," siger han.

I boghandelen Arnold Busck på Købmagergade i København har interessen været "neutral", som boghandler Jane Haugaard siger:

Den er heller ikke specielt god, hvilket tit er den helt store salgsmekanisme

Jens Andersen

"Den har ikke været nogen kæmpe succes. Folk er ikke særlig interesserede i den, og jeg tror heller ikke, det bliver nogen julesællert."