Nyheder

Tidligere forsvarschef får nyt job

Forsvaret har nu fundet ud af, hvad det skal stille op med tidligere for-svarschef, admiral Tim Sloth Jørgensen.

Den tidligere forsvarschef ansættes således som kommitteret under Forsvars-ministeriet med virkning fra den 5. oktober 2009. Ifølge Forsvarsministeri-et skal Tim Sloth Jørgensen fremover løse opgaver for ministeriet.

"Disse opgaver er i øjeblikket ved nærmere at blive defineret," hedder det i en kortfattet pressemeddelelse. Tim Sloth Jørgensens løn- og pensions-vilkår vil være uændrede.

En "trekvart fyring"

Tim Sloth Jørgensen bad den 4. oktober om at blive "fritaget" fra stillingen som forsvarschef efter afsløringen af, at medarbejdere i Forsvarskommandoen havde fabrikeret en arabisk oversættelse af Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten" samt lækket den til pressen.

Ifølge iagttagere var der dog reelt tale om en "trekvart fyring", da hverken forsvarsminister Søren Gade (V) eller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) offentligt havde villet udtrykke deres tillid til Tim Sloth Jørgensen. Forsvarschefen, som fortalte, at han ikke kunne sove om natten på grund af sagen, forklarede, at det var hans ansvar, at der netop var tillid til forsvaret, og han derfor gik for at genskabe tilliden.

Siden har der været stilhed omkring den 57-årige nu tidligere forsvarschef, som nåede at sidde på posten i 14 måneder.

Stillingen som forsvarschef er endnu ikke blevet besat.